Het plan

Het gebied rond Lisserbroek, de Olmenhorst en het Turfspoor ondergaat een transformatie. Wat nu nog landbouwgrond is, wordt een groen landschappelijk woongebied. We ontwikkelen de plannen samen met de dorpsvertegenwoordiging van Lisserbroek, de gemeente Haarlemmermeer en toekomstige bewoners. Kernbegrippen zijn: ontspannen, kleinschalig, buitenleven, puur, delen, onbezorgd en gezellig. Er is veel vrijheid en ruimte voor ideeën van individuen en groepen.

Het Hollandse landschap rondom Lisserbroek is daar heel geschikt voor. Door de indeling van het gebied zijn er natuurlijke lange kavels met aan weerszijden brede sloten, die het gebied opdelen in allemaal individuele leefomgevingen. Zie het als een canvas waar alleen maar lijntjes op staan. Elk vakje biedt een unieke gelegenheid om een woondroom te realiseren.

Het woningbouwprogramma is dus nog in ontwikkeling. Wij gaan uit van een mix van sociale- en vrije sector huur en koophuizen in allerlei smaken en maten. In overleg met de gemeente Haarlemmermeer en de dorpsvertegenwoordiging van Lisserbroek wordt er op dit moment gewerkt aan de infrastructuur en het woningbouwprogramma. Conform huidige planning verwachten wij rond 2021 in verkoop te gaan met de eerste huizen.

De omgeving = puur buitenleven

Wonen in het gezellige Lisserbroek biedt je een zee aan mogelijkheden. Op de fiets rijd je door een prachtig kleurrijk landschap in een half uurtje naar Noordwijk of Zandvoort. Of in 10 minuten naar het recreatie- en watersportgebied de Kagerplassen. Met de auto of het OV ben je in no time in Amsterdam, Haarlem, Leiden of Den Haag. Schiphol ligt ver genoeg weg, maar met de taxi sta je toch binnen 20 minuten in de vertrekhal.

Lisserbroek ligt landelijk, maar Lisse, Hillegom, Noordwijk, Sassenheim, Hoofddorp en Nieuw-Vennep met al hun voorzieningen liggen héél dichtbij. Het dorp kent een gevarieerd verenigingsleven met diverse sportclubs en een dorpshuis waar uiteenlopende activiteiten plaatsvinden. Lisserbroek telt twee basisscholen, katholieke basisschool De Reiger en openbare basisschool De Zilvermeeuw. Middelbare scholen vind je in het naastgelegen Lisse, Hillegom, Sassenheim, Noordwijk, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

 

Disclaimer: de vogelvlucht geeft een indruk van de plannen met de kennis van dit moment. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.